• Vijf verse vijgen
  • 150 gram gorgonzola of andere blauwe kaas
  • 7 plakken parmaham
  • Olijfolie
  • Honing
 
Print Friendly, PDF & Email

Wie van kaas houdt en van vruchten doet er goed aan om lekkere tapas hier van te maken. Aan de hand van het onderstaande recept is dit mogelijk. Blauwe kaas met vijgen is erg gezond, het recept is erg eenvoudig. Hoewel het recept eenvoudig is, is de smaak verbluffend en is het een garantie voor een geslaagd feestje of als een lekker tussendoortje. Blauwe kaas met vijgen is er voor elk moment van de dag en kan op elk moment geserveerd worden. Binnen een korte tijd is het recept klaar gemaakt en kan er genoten worden van de krachtige smaak.

Bereidingswijze Blauwe kaas met vijgen

1. Snijd als eerste vijf verse vijgen in vier stukken. Leg op deze stukken een klein stukje gorgonzola of een andere blauwe kaas naar keus. Experimenteren met de verschillende kazen is een aanrader, zo kom je erachter welke smaak het best bij je past.
2. Snijd dan de plakken parmaham in drieën, doe dit in de lengte. Leg deze plakjes parmaham om de stukjes vijg met kaas heen.

3. Doe dan een beetje olie aan de gemaakte tapas en zet deze een halve minuut onder de hete grill. Dit zal zorgen voor de krachtige smaak van je bereide blauwe kaas met vijgen.

4. Naar eigen keuze kan er bijvoorbeeld ook honing worden toegevoegd aan de blauwe kaas.

Eet smakelijk!

bron image: http://carolinebrouwer.blogspot.nl/